*/

Jubileumfeest BC-Castellum knallend succes!

Op 11 april bestond badmintonvereniging BC Castellum 50 jaar. Dit wilden wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 6 april hebben wij dit met 150 (jeugd)leden, oud-leden en overige belangstellenden gevierd. Onderstaand een verslag van deze enerverende dag. Voor wie erbij was een mooie herinnering. Voor wie er niet bij kon zijn, een verslag van wat je hebt gemist.

 

Voor vragen en/of opmerkingen, stuur een berichtje naar de jubileumcommissie.

 

Voor de jeugd was er ’s morgens van alles te doen: een groep van ruim 40 jeugdleden deden vanaf 10:00 uur enthousiast mee aan een tienkamp onder leiding van Odette, gesteund door Janine, Jesper, Joost, Nick en Tjan. Er waren diverse spelletjes voor de jeugd, waaronder de “Familiebroekrace” en de “Levende Rupsband”. Dit gebeurde onder grote belangstelling en luide aanmoedigingen van de ouders en overige geïnteresseerden. 

Om 12:00 uur stonden er lange tafels klaar waar drinken en broodjes knakworst door de kids verslonden werden. Deze lunch werd gratis door onze sponsor Jumbo uit winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum beschikbaar gesteld, samen met de appels die door plattelandswinkel Goes gedoneerd waren.

Na de lunch was er een demonstratie van badminton op topniveau, geregisseerd door Rune Massing. Deze voormalig bondscoach van het Nederlands badmintonteam gaf een demonstratietraining met topspeelsters en oud-leden van BC Castellum, Annemiek Rijk en Meike Versteeg (lid van de Nationale badmintonselectie). Elke oefening werd ook nog eens overgedaan door onze jeugdtoppers Leon Szapora en Denise den Braver om te laten zien dat het helemaal niet zo makkelijk was als het leek. Daarna werden er een aantal partijtjes gespeeld waarbij het Leon zelfs lukte om Meike met 5-4 te verslaan, hoewel de grensrechters wel enigszins partijdig bleken te zijn…

Tijdens het hele jeugdprogramma zijn er honderden foto’s gemaakt door Jeroen Hartogensis
deze kun je

hier bekijken (beveiligd met wachtwoord - hier aanvragen).

De vader van Meike heeft complete opname op zijn youtube kanaal gezet:

Om 15:00 uur barstte het middagprogramma voor senioren, oud-leden, (oud)trainers en enkele jeugdleden ouder dan 15 jaar, los. Voor bij de koffie en thee had Ton Makkink speciale petitfours met logo gemaakt samen met leerlingen van het ROC Leiden, waar waar hij lesgeeft. Misschien wel “petit” maar heerlijk en een hele mond vol.

In de sportzaal opende onze voorzitter, Alex Brouwer de rest van de middag om 15:30 uur en verwelkomde de grote groep aanwezigen. Alex gaf aan dat het bijzonder is, dat BC Castellum het al zo lang zo goed doet: badminton is in Nederland niet heel populair, maar toch is dit een groeiende en bloeiende club die gedurende al die jaren met alle vrijwilligers is geworden wat het nu is: een fijne plek waar competitief en recreatief spelen hand in hand gaan.

Daarna ging Rune nogmaals aan de slag met een demonstratie maar nu op een nog hoger niveau, voor de seniorengroep. Naast Annemiek en Meike waren nu Tjan Man en Robbert Cuypers opgetrommeld om mee te doen met de trainingen. Rune voorzag het geheel van een leerzaam commentaar, onder andere over de 3 F’en (Focus, Fysiek en Foutloos) en de 3 V’s (Verwachting, Variatie en Versnelling) en de M van Motivatie. Natuurlijk werd de zware en razendsnelle training afgesloten met een wedstrijd van de 17-jarig Meike Versteeg tegen in eerste instantie Tjan, na 11 punten vervangen door Robbert. Helaas wisten ze zelfs samen niet de 21 punten te bereiken en verloren deze grote mannen jammerlijk van Meike.
De vader van Meike heeft complete opname op zijn youtube kanaal gezet.

Na deze spectaculaire training nam Clemens Wortel de microfoon. Deze ambassadeur en oud-bondsvoorzitter van Badminton Nederland verraste oud-voorzitter Stephan Maas van BC Castellum met een erepenning vanuit Badminton Nederland ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de vereniging en als dank en waardering voor 50 jaar promotie van de badmintonsport. Leuk dat Stephan, die meer dan 7 jaar onze voorzitter was, op deze manier nog eens extra hiervoor werd bedankt!

Hierna ging de gehele groep naar de bar waar iedereen onthaald werd op een lovende speech van Maarten van Ooijen, wethouder Sport en de wijk Vleuten-de Meern, waarbij hij de club prees voor de langdurige inzet voor de sport in onze wij. De middag werd afgesloten met een gezellig borrel, welke vergezeld was van heerlijke hapjes, ook gemaakt door de leerlingen van Ton Makkink. Inmiddels had DJ Vince, zijn muziekinstallatie al aangezet voor de sfeervolle muzikale omlijsting van de namiddag en avond.

Voor diegenen die zich hiervoor hadden opgegeven, begon het lopend Lentebuffet om 18:00 uur. De inhoud van dit warm & koud buffet was perfect verzorg door Quidad, zij heeft een leuke combinatie van lokale en internationale gerechten samengesteld, een heerlijk buffet, door iedereen gewaardeerd.

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, begon om 20:00 uur de feestavond, een van de eerste activiteiten was de feestelijke Quiz, gepresenteerd door Lieneke en Robin die zich speciaal voor deze gelegenheid sfeervol uitgedost hadden. Alle aanwezigen konden via hun telefoon meedoen en moesten soms onmogelijke vragen beantwoorden (zoals: hoeveel vierkantjes zitten er tussen de snaren van Lieneke’s badmintonracket?). Ze deden dit met veel allure in een soort 1-tegen-100 setting, de quiz werd uiteindelijk gewonnen door Mitchell van der Vliet, die naast zijn clubkampioenschap ook deze prijs mee naar huis nam.

Daarna barstte het feest in volle overgave los en werd de dansvloer drukbezocht door jong en oud. Ook de hele middag en avond zijn mooie foto’s gemaakt door Martin Heus, helaas zijn niet alle foto’s geschikt voor publicatie 😉 maar:

hier staan de meeste  (beveiligd met wachtwoord - hier aanvragen).

 

Om 23:00 zette DJ Vince het laatste nummer op om de avond op gepaste wijze af te sluiten. Er moest toen natuurlijk nog ontzettend veel opgeruimd worden maar het echte verenigingsgevoel zorgde ervoor dat iedereen nog de handen uit de mouwen stak en meehielp met opruimen. Bedankt allemaal!

José de Berg, oud-voorzitter van BC Castellum had nog een map met een groot aantal krantenknipsels en oude stukken van onder andere de eerste Algemene Leden Vergadering ter inzag meegenomen, lang niet iedereen heeft deze kunnen bekijken, vandaar dat deze gescand zijn en

hier te bekijken  (beveiligd met wachtwoord - hier aanvragen).

Dit fantastische feest werd georganiseerd door de jubileumcommissie onder leiding van Robin Doorn:

Frank Breedveld Lieneke van Wensveen Odette Timmer
Remco van Capelleveen  Stephan Maas Yvonne Keijser

Geholpen door vele vrijwilligers, zonder hen was dit niet mogelijk:

Alisia Lerrick Denise den Braver DJ Vince Hans Brouwer
Ingrid Bijsmans Iwan Vlaar Janine de Bruin Jeanette Nobbe
Jeroen Hartogensis Jeroen Onstein Jesper Lamme Joost van der Schrier
Kee Man Leon Szapora Lieke van Ekert Loes Schilderink
Marianne Heins Martin Heus Monique Klein Muriëlle van Geijn
Nick van der Veen René van Kuik Robbert Cuypers Sandor Nieuwenhuijs
Ton Makkink Tjan Man    

En natuurlijk hartelijke dank aan:

  • Rune Massing, voormalig bondscoach van het Nederlands badmintonteam
  • Meike Versteeg en Annemiek Rijk voor hun inzet tijdens de demonstraties
  • Clemens Wortel, de ambassadeur en oud-bondsvoorzitter van Badminton Nederland
  • Maarten van Ooijen, wethouder Sport en de wijk Vleuten-de Meern
  • DJ Vince, voor de geluidsinstallatie en de muzikale omlijsting

Als laatste, bedanken wij de sponsoren van dit jubileumfeest: