Corona Protocol BC Castellum

laatste wijziging: 18-sep-2020 (blauw gemarkeerd)

Check voor vertrek naar uitwedstrijden ook het protocol van de desbetreffende club. Een aantal clubs hebben een Corona pagina op hun website. Ook worden protocollen gebundeld op de websites van Hoornse BV en badmintononline.nl.

Wij volgen te allen tijden de richtlijnen van de RIVM:

• Blijf thuis als je klachten hebt.
  • Iedereen boven de 18 jaar houdt 1,5 meter afstand voor en na het sporten.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Iedereen die de accommodatie betreedt wordt verzocht bij binnenkomst en bij vertrek de handen te desinfecteren.
  • Het gebruik van kleedkamers en douches is toegestaan. Probeer het gebruik hiervan zoveel mogelijk te beperken door aangekleed aan te komen en thuis te douchen.
  • Bij wedstrijden mogen toeschouwers aanwezig zijn, wel op 1,5 meter afstand van elkaar.

Daarnaast verzoeken wij jullie om de richtlijnen van NOC-NSF en Badminton Nederland te lezen.

• Er is altijd een Corona Coördinator aanwezig; volg zijn/haar aanwijzingen ten alle tijden op
  • Inschrijven bij het betreden van de locatie is voor iedereen (spelers en toeschouwers) verplicht; naam en telefoonnummer worden genoteerd voor eventueel bron- en contactonderzoek. Na 2 weken worden deze gegevens vernietigd
  • Ieder team krijgt een vaste baan toegewezen
  • Vul je bidon of drinkfles zoveel mogelijk thuis

Protocol BC Castellum – Jeugd

• De Fletiozaal is een kleine hal. Om afstand te kunnen waarborgen, is voor de thuisploeg 1 begeleider toegestaan en voor de uitploeg maximaal 2 begeleiders. Er is slechts ruimte voor maximaal 14 volwassenen.
  • Helaas geen koek en zopie; wel kunt u koffie en thee nuttigen. Een kopje kost 50 cent; u wordt verzocht gepast te betalen.
  • Na afloop van de wedstrijden zullen de spelers een koek en drinken meekrijgen.

Protocol BC Castellum – Senioren (Bondscompetitie en Najaarscompetitie

• De Corona Coordinator (CoCo) is aanwezig tussen 18:45 en 20:00. Na 20:00 kunt u de sporthal niet meer betreden.
  • Het uitdrukkelijke verzoek is om in sportkleding naar de wedstrijden te komen. Dit voorkomt gebruik van de kleedkamers bij het omkleden. Mocht dit niet anders kunnen, neem al je kleding mee uit de kleedkamers.
  • Het uitdrukkelijke verzoek is om thuis te douchen. De reden hiervan is de beperkte doucheruimte en de gestelde norm van 1,5 meter afstand.
  • Toeschouwers tot een minimum beperken, niet toegestaan in de zaal, zij nemen plaats op de tribune, op 1,5 meter afstand van elkaar. Ergens anders staan of zitten is niet toegestaan
  • Kinderen worden niet toegelaten in de zaal; zij kunnen plaatsnemen op de tribune
  • Op vrijdag 3 oktober, 13 november en 4 december worden de senioren wedstrijden in de Fletiozaal gespeeld. Op die avonden zijn toeschouwers niet toegestaan.
  • De kantine is gesloten, hierdoor kan er helaas geen drankje worden aangeboden na afloop van de wedstrijden.
  • Ook zal er per team 1 speler van BC Castellum de CoCo ondersteunen tijdens de teamwedstrijden.

Protocol BC Castellum – Najaarscompetitie

• Zie protocol senioren.
  • Plus. De wedstrijden starten om 19:15; kom a.u.b. pas na 19:00 uur, zodat we de inloop kunnen verspreiden (wedstrijden Bondscompetitie starten om 19:00)